Tel.: (+34) 93 412 7283

Problemes de gènere

El feminisme i la subversió de la identitat

por BUTLER, Judith
Problemes de gènere
Compartir en:

valoración
Comenta y valora este libro

Editorial: Angle Editorial
ISBN: 978-84-18197-50-5
Fecha de la edición: 2021
Lugar de la edición: Barcelona (España)
Dimensiones: Rústica, 13,80 x 21,30 cm
Nº Pág.: 336

Materias:

pvp.18.90 €

Disponible

Resumen del libro

Una obra capital, una referència ineludible per al moviment feminista
Tot va començar amb Problemes de gènere, que ha esdevingut una obra capital per al moviment feminista. Amb aquest llibre Judith Butler, alhora brillant intel·lectual i activista militant, funda els estudis queer i marca el camí a tots els pensadors que posteriorment han fet estudis sobre el gènere. Poques obres de pensament han estat tan llegides, seguides i debatudes com aquesta en els darrers cinquanta anys.
 
Butler hi critica la idea essencialista segons la qual les identitats de gènere són immutables i estan arrelades en el cos, en la naturalesa o en una heterosexualitat normativa. Afirma que conceptes com <masculí> o <femení> no estan fixats biològicament sinó preestablerts culturalment. El gènere, per tant, no prové d’una realitat prèvia sinó que és el resultat d’una influència social reiterada.
 
Dialogant amb autors com Lacan, Freud, De Beauvoir o Foucault, i incorporant postulats avançats de l’antropologia, la psicologia o la filosofia, les idees recollides a Problemes de gènere continuen sorprenent per la seva originalitat i la seva voluntat subversiva.
 
TRADUCCIÓ DE BEL OLIDBoletín de Novedades

Introduzca su email si desea estar informado de las novedades y actividades de la Librería Cómplices.

 


Recomendados

 • Llengua abolida
  Poesia completa 1973-1998

  por MARÇAL, Maria-Mercè

  labutxaca 2017

  Llengua abolida

  L'abril de 1989, Maria-Mercè Marçal va publicar el volum Llengua abolida (1973-1988), que contenia, prologada, revisada i ampliada, tota la poesia que havia donat a conèixer prèviament als llibres Cau de lluna (1977), Bruixa de ...

  pvp.14.90 €
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y facilitar la navegación. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.

aceptar más información